Lauri ”Arno” Ankerman

Lauri ”Arno” Ankerman vie kuulijansa matkalle Vantaanjoen suiston kautta tuttuihin tunteisiin. Lauluissa ikävöidään, rakastetaan, haaveksitaan ja muistellaan, joskus juopotellaan ja iloitaankin. Kuolema ja lempi kulkevat rinta rinnan.

Kun vanhan deltabluesin tuo Vantaanjoen suistoon, se kääntyy suomeksi kuin huomaamatta. Sanat löytävät paikkansa, ja tunne nousee väkisinkin esiin. Kuulijoita itkettää ja naurattaa vuorotellen.

Omat vaikutteensa antavat Ameriikka ja esimerkiksi vanhat suomalaiset rekilaulut, nuo roisit rallatukset. Merimiesromantiikka ja purjehtimisen symboliikka nousevart pinnalle ja kuljettavat kuulijan vaikkapa Singaporen satamaan asti.

Nosolamppu

Laurin biiseissä ei häpeillä eikä ujostella muistuttaa kuulijaa myös elämän kiiltokuvapinnan toisesta puolesta. Kateus, himo, viinanpirun houkutus ja kuolema ovat läsnä siinä missä lempi ja ilokin.

Laurin isoisä kävi Ameriikan raitteja nuorena poikana ja toi sieltä tuliaisiksi kitaran. Hän toi sieltä myös muuta: biisejä ja rakkauden bluesiin.

Laurin ensimmäinen levy ja sen kappale ”Pallogrillimies” voitti YLE:n Levylautakunnan. Levy on soinut eri radioasemilla, ja Lauri yhtyeineen on keikkaillut mm. Puistobluesissa, Ghettobluesklubilla, Honey B & T-bonesin, Little Willie Mehdon ja Tuure Kilpeläisen kanssa.

Blueslaulaja on kuin lääkäri, joka määrää potilaalleen bluesia parantaakseen murheen.

Lauri keikkailee myös yksityistilaisuuksissa, joten jos haluat tilata juhliisi tai illanviettoosi musiikkerin, joka nostaa tunnelman kattoon ja laittaa jalan vispaamaan, ota yhteyttä suistomusiikki[ät]gmail.com niin sovitaan asioista.

Mainokset

5 thoughts on “Lauri ”Arno” Ankerman

 1. ”Blueslaulaja on kuin lääkäri, joka määrää potilaalleen bluesia parantaakseen murheen”
  Lauri,blues on ”hohtanut” sinusta aina ja olet kyllä minut säästänyt monelta murheelta ollessasi lasteni opettaja.Olit suuri helpotus elämän vaikeassa vaiheessa syyllistämättä tai halveksumatta .Joskus mietin,että sinä heidät suurelta osin kasvatit ja hienot nuoret heistä kasvoikin.Kiitos Lauri!Oikein hyvää jatkoa hienon musiikkisi elämässä

  • Ihana kuulla että olen ollut avuksi. Ja miksi olisinkaan syyllistänyt tai halveksunut? Jokainen meistä on enkeli. Ja piru. Yhtä aikaa ja päällekkäin. Kaikkea hyvää. Lauri

 2. Eilen Kukossa 28.08 en unohda teitä never. Mieletön fiilis!!!! Basistille erikoisterkut. Frendinkin kitara jopa soi. UPEEEETA. Missä teitä taas kuulis? Halaus ja kaikki muut siihen kuuluvat. Kuvasin koko illan, tulosta en ole vielä tarkastellut, mutta muisti loppu luurista. Gggnauskisss.
  Juomaa tarjoon heti kun tavataan. Ja se pizza basistille.

  Kuulemisiin ygösfani Sari ja Anssi(se ei muista rassu mitään).

  • Se oli kaikin puolin sielua puhdistava keikka, myös meille. Oltiin toiselta keikalta tulossa ja piti päästä rentoutumaan, joten soitettiin teille.
   Ja jatkokeikoista: Tämän kotisivun keikat- välilehdelle niitä aina päivitän. Nyt on vasta muutama syksyn keikka tiedossa, mutta lisää laitan heti kun päivät varmistuvat.

 3. 12.2.2015 bändi keikalla Ylöjärvellä. Järkyttävän ihanaa suistobluesia! En muista, koska olisin kuullut näin makeeta musaa, joka kosketti monella tasolla. Loistava biisintekijä, tämä Lauri. Miksi en ole kuullut teistä aikaisemmin? Nyt on kaksi bändin cd:tä – ja tuleva viikonloppu kuluu nautiskellessa kylmää Cavaa ja sieluaraastavaa bluesia. Isot kiitokset elämyksestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s